NYHETSARKIV

Den 11/12 firade TCS medlemmar den 32:a år då HH den fjortonde Dalai Lama fick Nobel Fredspris. Vi började med bönestund följd av Traditionella tibetanska sång och dans. Tibetanska ungdomar hade teater föreställning ”Kungen som hade horn på huvudet ” Kvällen avslutade med knytkalas och fler ringdanser.

Tenzin Lodoe Choedon  är ordförande över vår tibetanska ungdomsgrupp. Sommaren 2021 har TCS skapat en ungdomsgrupp med egen styrelse. Just nu är 9 tibetanska ungdomar som är aktiva.


Den 11 december 2021 säger Tenzin Lodoe Choedon att vårt syfte är att träna på samarbete, projektarbete och samla kunskap om Tibet. Genom att ha en egen styrelse tränar vi också på ansvar så att vi är kapabla nog att ta över och förbättra TCS i framtiden.


Vårt stora mål är att resa och träffa på andra tibetanska föreningar i världen och för att göra det behöver vi medel som pengar. Resandet är för att förstärka vårt nätverk samt få kunskaper som kan hjälpa oss att vidareutveckla vår förening.

Vi cyklar för Tibet!


Panchen Lama fyllde 32 i år och vi vet inte ens var Gendhun Choekyi Nyima befinner sig.

Panchen Lama var bara 6 år då han kidnappades av den kinesiska kommunistregimen. Panchen Lama visste inte att det var hans sista födelsedagsfirande med tibetanska folket.


Han erkändes av Hans Helighet den 14:e Dalai Lama som reinkarnationen av tibetansk näst högsta religiösa ledare, den 10:e Panchen Lama. Men var är Panchen Lama nu? Var Panchen Lama befinner sig är okänt? Panchen Lama Gendun Choekyi Nyima är den världens yngste politiske fånge. Nu kräver vi att få Panchen Lama tillbaka till oss.

Tibet behöver er medborgare i Sverige för att ge stöd och kämpa för att Kina ska frige honom till det tibetanska folket!