OM TCS

" Initiative must come from individuals. Unless each individual develops a sense of responsibility, the whole community cannot move."

- H.H The 14th Dalai Lama

VÅRA MÅLAtt upprätthålla enighet och solidaritet.


Att bevara och främja den unika tibetanska kulturen och identiteten inom och utanför gemenskapen enligt Hans Helighet Dalai Lamas vägledning och undervisning.


Att fortsätta kampen för Tibetfrågan i enlighet med den centrala Tibet-administrationen i exil och Hans helighet Dalai Lama.


Att öka medvetenheten och kunskapen om Tibet inom och utanför den tibetanska gemenskapen, sociopolitiskt, religiöst och kulturellt.


Att främja vänskap och utveckla stöd med värdlandet.

Tibetan in sweden

VÅRT ARBETE


Vi uppmärksammar alla stora kulturella, traditionella , politiska och religiösa högtider och händelser tillsammans med alla som stödjer Tibet och vänner till tibetanska gemenskapen.


Tibetan Community vidarebefordrar medvetenhet om den tibetanska kulturen och identiteten till den yngre generationen genom en månatlig get-together.

 

Tibetan Community organiserar aktiviteter och fredliga demonstrationer för att öka kunskapen om Tibet.


Tibetan Community i Sverige upprätthåller kontakten med den svenska parlamentarikergruppen för Tibet för politiskt stöd.


Vi har en transparent ekonomi som redovisas på våra årsmöten. Vi söker ständigt stöd och vänskap i Sverige och utanför genom personliga kontakter, mail, vår facebook och hemsida. Vi erbjuder information om Tibet och resor till Tibet.


Vi organiserar insamling av det årliga Green Book-bidraget för medlemmar med tibetanskt ursprung och bistår vid ansökan om Blue Book för västerländska vänner och familjemedlemmar.

 

Vi ordnar träffar i våra hem för att behålla vår närhet till varandra. Vi arrangerar också sportaktiviteter som vänskapsmatcher i fotboll där både killar och tjejer kan delta.

Styrelse

2021/07/06 - 2023/07/06

President

Rinzin Tsomo

Ordförande

Tawotsang

HR och Logistik


Rinchen Dolma Nangpachungtsang

 Vice-Ordförande

 

 

chuki

Choekyi Choekyi

Kultur och språk


tashi

Tsering Dolma

Sekreterare, media och PR samt samordnare


Yeshey Paden

Kassör